17/03 Bezoek aan expo Het Vlot - deel 2

Feb
27

Einde oktober 2017 opende de expo ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely’ waarbij het vaartuig en de vervoering van kunst centraal staan. Kunstenaar Jan Fabre is curator van deze expo. VSPO bezocht de werken in Mu.ZEE op zondag 22 oktober en nu breien we er een vervolg aan met een VLOT-wandeling door de Stad.

We maken kennis met de werken in de Sint-Jozefskerk, Etage Euphrosine, de Stallingen en de Venetiaanse Gaanderijen met deskundige uitleg door gids Katrijn Compernolle.

Posted By vickyDH lees verder

21/04 - Daguitstap 'Les hauts et les bas de Charleroi'

Feb
07

We bezoeken dit jaar met Valère, Michel, Mireille en co Charleroi, een stad in transformatie! Ooit een burgerlijke en industriële stad, maar nu eigenzinnig en aangenaam, zorgeloos en hip. De oude industrieën zijn juweeltjes voor kunstenaars, troosteloze muren worden reusachtige doeken voor street artists, ‘terrils’ worden beklommen en de metro wordt een toeristisch vervoersmiddel.

Het programma van de busuitstap ziet er als volgt uit:

Posted By Marijke lees verder

02/04 - Paaseierenraap

Feb
07

Op paasmaandag 2 april verwachten de paashazen jullie stipt om 09.00 uur in de kinderboerderij ‘De Lange Schuur’, Stuiverstraat 599, 8400 Oostende.
Na het vele zoeken om alle paaseitjes te vinden, schuiven we aan voor een uitgebreid en superlekker ontbijt. Daarna kunnen de kindjes zich uitleven op het speelplein en de boerderijdieren bezoeken. Vanaf 10.30 uur kunnen ze ook een ritje wagen op de tractor. Deze ochtend vol plezier eindigt om 11.30 uur.

Posted By Marijke lees verder

Pagina's

Abonneren op Vriendenkring Stadspersoneel Oostende RSS