05.10 | Beertasting met Queens of Hop

Beertasting met Queens of Hop

Bier is een typisch Belgisch product, waar we terecht trots op mogen zijn. Maar België, het bierland bij uitstek, staat wereldwijd slechts op de twintigste plaats qua bierverbruik. De Belgen schatten het bier van eigen bodem te weinig naar waarde, en dat terwijl er van over heel de wereld mensen op bierbedevaart naar ons landje komen of in hun thuisland belachelijke prijzen neertellen voor een flesje Westvleteren, Chimay of Westmalle...

Veel mensen zeggen te snel 'ik lust geen bier', grijpen naar een wijntje op café of restaurant of blijven hangen bij één en hetzelfde bier. Queens of Hop wil daar verandering in brengen, door samen met jou op een belevingsreis te gaan waarin je de diverse smaken en stijlen van bieren ontdekt. In kleine proefglaasjes proef je een aantal zeer verschillende bieren, allemaal gebrouwen door Belgische artisanale brouwerijen.

De degustatie wordt ingeleid met een woordje uitleg over bier. Hoe wordt het gemaakt? Waarom is bier een interessant product? Hoe schenk en proef je bier? Wat zijn de verschillende types bier? Daarna wordt overgegaan tot het proeven. We verdeelden de verschillende types bier die er bestaan onder in 8 grote 'bierfamilies' en laten je van elke bierfamilie een bier proeven in proefglaasjes. De proevertjes bevatten telkens ongeveer 10 à 12 cl bier.

Bij de biertjes serveren we bovendien telkens een aangepaste kaas. Het belooft dus een leuke, leerrijke en vooral lekkere avond te worden!

De bierdegustatie wordt gegeven door Katie Vandeweghe van Queens of Hop. We spreken af op vrijdag 5 oktober 2018 om 19.30 uur bij de boogschuttersgilde Sint-Sebastiaan in de Leffingestraat. Deelnemen kost 22,50 euro per persoon (leden) of 27,50 euro per persoon (niet-leden). Inschrijven is noodzakelijk. Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt!

Labels