26.05 | Korte k-eten

korte keten

Met de korte keten proberen we de afstand tussen de voedselproducent en de -consument zo kort mogelijk te houden. Dat is fijn voor jou, want je weet perfect waar je voedsel vandaan komt. Het is ook goed voor de boer, want die krijgt een eerlijke prijs. En ook het milieu vaart er wel bij, want we vermijden dat het voedsel een lange weg moet afleggen om tot bij jou te geraken.

In Oostende zijn er heel wat initiatieven die de korte keten promoten. Op zaterdag 26 mei wil VSPO je laten kennismaken én proeven van enkele ervan.

Om 13.30 uur spreken we af op het Oudstrijdersplein in Stene (aan De Vlasschaard). Gids Eli neemt ons mee langs de Tuinen van Stene en vertelt ons alles over het nieuwe voedsel- en landbouwpark voor de stad. Daarna vertrekken we voor een mini-fietstochtje door de polders richting het domein van Buitengoed. Daar krijgen we een rondleiding en brengen we onder andere een bezoek aan de appelboomgaard en de Salers koeien. In de hoevewinkel ’t Buitenbeentje mogen we proeven van al het lekkers dat er aangeboden wordt, en wie dat wil, kan er ook hoeveproducten aankopen. Daarna fietsen we naar de Kinderboerderij De Lange Schuur, waar boer Alexander ons meeneemt in de Biopluktuin, waar we mogen helpen plukken en proeven van de oogst van de dag. Met die oogst beleggen we heerlijke pizza’s, die we klaarmaken in de pizzaoven op het domein. We eindigen rond 18.00 uur, maar wie dat wil mag natuurlijk blijven plakken voor een drankje en een gezellige babbel.

Deze activiteit is er voor alle leden van VSPO en hun gezin. Hou er wel rekening mee dat we een eindje moeten wandelen en fietsen. Je brengt dus voor deze activiteit je eigen fiets en een paar laarzen mee. Deelnemen kost 10 euro per persoon en er kunnen max. 25 deelnemers mee, dus zorg dat je er snel bij bent. Bij slecht weer voorzien we een alternatief binnen op de drie locaties. Inschrijven kan via vriendenkring@oostende.be. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling.